Henk Bijma moet Vast Bakeries redden

januari 15, 2010  |   Nieuws   |   4bees  |   0 Comment

Geplaatst in Consudel op 14 januari 2010.

Te veel investeringen die onvoldoende hebben gerendeerd. Dat schijnt de belangrijkste reden te zijn voor de huidige, penibele situatie waarin Vast Bakeries uit het Groningse Middelstum verkeert. FNV Bondgenoten verwacht dat de malaise, en de redding, ten koste zal gaan van banenverlies.
Inmiddels is Henk Bijma (oud-Droste directeur) aangesteld als interim-manager. Hij moet, aldus FNV Bongenoten, ‘puin ruimen’ bij het in 1946 opgerichte bedrijf. Bijma is zich momenteel een beeld aan het vormen van de situatie bij Vast Bakeries.

Wellicht dat de onderneming, bekend van de Indische Cake, te redden valt. Dit gaat echter waarschijnlijk wel ten koste van arbeidsplaatsen. Begin volgende maand moet er een nieuw bedrijfsplan gereed zijn. De familie Vast is de belangrijkste aandeelhouder van de banketproducent.

Overigens, de bekende Indische Cake van Vast Bakeries is oorspronkelijk afkomstig van bakkerijonderneming Lindemulder uit Beilen die jaren geleden door Vast Bakeries, toen nog Vast Banket, werd overgenomen.

Related Posts

There is no related post.