Hoe gaat ‘t met …

mei 06, 2010  |   Nieuws   |   4bees  |   0 Comment

Geplaatst in Consudel, mei 2010

…. Henk Bijma, de voormalige interim-manager van Vast Bakeries die na de overname door de Aviateur weer “rondkijkt” naar nieuwe opdrachten.  “Nee, doordat de ‘klus’ iets korter was dan verwacht, is er nog geen definitieve nieuwe opdracht voorhanden. Maar er zijn zeker weel goede perspectieven. In eerste instantie zou ik gedurende zes maanden interim-managementtaken op mij nemen, maar door de overname werd dit dus twee maanden korter. De afwikkeling van Vast Bakeries is trouwens prima verlopen. Vast heeft bij Aviateur een goed onderdak gevonden en maakt nu onderdeel uit van een marktgedreven, ondernemende club. Omdat de producten grotendeels complementair zijn aan het bestaande Aviateur assortiment, biedt de overname veel synergievoordelen.

Onder mijn bedrijfsnaam ‘4 Bees’ verricht ik naast interim-managementopdrachten, ook andere projecten. Zo zit ik momenteel in de afronding van een project voor een chocoladeproducent in Nederland. De opdracht hiervoor was de ’search & find’ van de best potentiele exportmarkt voor het bedrijf.

Verder doe ik nog de verkoop van Elizabeth Shaw chocolade in Nederland. Een IJslandse investeerder nam medio vorig jaar Elizabeth Shaw over waarbij de nadruk veel meer op de Britse activiteiten is komen te liggen. Het basisassortiment is ook veel meer op die markt gericht. Er bestaan echter ook een aantal producten die veel meer geschikt zijn voor continentaal Europa, zoals de zogenaamde Vodka Shots en Flutes; luxe chocoladesticks die op dit moment vooral te vinden zijn bij onder meer Jamin en ‘Travel Retail’. En ja, als voormalige Droste-directeur kijk ik zeker met een schuin oog naar de ontwikkelingen van Droste. “Als ik in de toekomst nog iets voor Droste kan betekenen, sta ik daar in ieder geval voor open. Onlangs had ik de Duitse eigenaar nog aan de telefoon, waarbij we wat oneffenheden hebben gladgestreken. Er zijn wederzijds ‘no hard feelings’.”

Related Posts

There is no related post.