Henk Bijma is teruggekeerd bij Droste!

mei 10, 2011  |   Nieuws   |   4bees  |   2 Comments

Uit Consudel, mei 2011

Na zijn vertrek jaren terug bij de chocoladeproducent uit Vaassen, startte hij zijn eigen consultancybedrijf ’4Bees’ genaamd en verrichtte onder meer opdrachten voor Elizabeth Shaw, Elvee, Vast Bakeries en Beckers Benelux. Zijn curriculum Vitae kreeg recent een opmerkelijke aanvulling: consultant bij ….., Droste!. “Ja, dat klopt. Vanaf 1 april ben ik weer terug op het oude honk. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”.

“Het gaat om een freelance opdracht bij Droste voor de periode van één jaar. Misschien dat we daarna verder gaan, m aar dat zien we tegen die tijd wel. Vier dagen in de week stuur ik bij Droste het managementteam aan en richt mij daarbij ook op de marketing en sales voor het westelijk halfrond. Van Bickery is inderdaad afscheid genomen. Let wel, Bickery is een prima professionele club, maar het is vrij logisch dat een bedrijf als Droste zelf de marketing en sales in de thuismarkt voor zijn rekening neemt. Ik denk dat dit ook de terechte overweging van de directeur/eigenaar is geweest.”

Slag of stoot
“Of ik moest nadenken over het aanbod van de eigenaar voor deze opdracht? Natuurlijk. Kijk, ik vertrok vijf jaar geleden niet zonder slag of stoot. Daar doe ik niet geheimzinnig over. Een gewaarschuwd man telt voor twee of beter ‘once bitten, twice shy’, zoals de Engelsen het zeggen. Tussen mij en de directeur is echter alles uitgesproken, wederzijds zijn er ‘no more hard feelings’. In de branche zullen sommigen misschien met gefronste wenkbrauwen mijn terugkeer bij Droste volgen, maar daar houd ik mij niet mee bezig. Het komende jaar wordt er één van flink aanpakken. Eerst is het evenwel zaak na te gaan waar Droste staat.”

Team
“Overigens werk ik voor wat betreft de marketing en sales nauw samen met collega Coen Louwerse. Vijf jaar geleden nam ik Coen aan als hoofd binnendienst. Vrij snel daarna vertrok ik, maar nu vormen we dus een team. Inmiddels is Coen de salesmanager Benelux. Een reden dat ik de klus heb aangenomen, is dat ik samen met Coen kan werken, we vullen elkaar aan. Met de productie bij Droste houd ik mij niet zozeer bezig, maar ik ben voor de directeur wel zijn eerste aanspreekpunt in Vaassen. Dus meerdere zaken die bij Droste spelen, komen op mijn bordje. Het is een mooie uitdaging die ik als freelance consultant met andere zaken kan combineren. Zo werk is voor chocoladeproducent Trianon uit Oss. Ik ondersteun de export bij dit unieke familiebedrijf. De verkoop van Elizabeth Shaw chocolade in Nederland staat echter op een laag pitje. De onderneming is overgenomen door een IJslandse investeringsmaatschappij die vooral de nadruk legt op Groot-Brittannië, logisch ook. Over de plannen met Droste kan ik nog niet zoveel zeggen: eerst inventariseren en dan voortvarend een plan maken en uitwerken. Later dit jaar wil ik er meer over vertellen.”

 

2 Comments for this entry

 • Henk de Jong

  augustus 13th, 2011 on %H:%M

  Hallo henk

  Ik als oudmedewerker van droste sinds 1-11-2010 op eigen verzoek, vind het leuk om te horen dat je weer terug bent bij Droste om de ingezakte tent wat op te poken.
  Misschien hadden we ik als oud secretaris van de OR in 1996 harder moeten vechten voor een mbo ik weet bijna wel zeker dat we er dan nu anders voor stonden.

  Dus vol gas dan komen we zoweer terug.
  Momenteel werk ik zoals nog meer ex collegas van je bij v Delft Biscuit in Harderwijk.

  p.s.
  Je kent het spreekwoord beter als ik eens een Drosteriaan …

  Met Vriendelijke Groeten
  Henk de Jong
  Apeldoorn

 • Monique Naber

  december 2nd, 2011 on %H:%M

  Ha die Henk,

  Dus we zijn weer buren. Kom maar eens een bakkie doen bij Humarbo als je tijd hebt.

  Groetjes, Mo

Related Posts

There is no related post.